KERAMIKK

Gjennom tre generasjoner har vi hatt gleden av å tilby skandinavias største utvalg av norsk og dansk keramikk. Unike arbeider og mangfold, fra kopper å drikke av til dekorative veggfat og flotte skulpturer. Vi har stor glede i å finne flott og tidløs keramikk som kan gi det lille ekstra i hverdagen. Under viser vi et lite utvalg av hva vi har i butikken. Det er ikke alt vi har til enhver tid, noe finnes det kun ett eksemplar av, og noen av arbeidene kan avvike fra bildene.

Lisbeth Vågøy

Tøft stort nesehorn modellert i steingodsleire. Det blå fatet er laget av Liv Nordvik.

Troels & Aase Kvorning

Disse dekorative og praktiske formene kan du servere både kald og varm mat i. Det danske ekteparet evner å fornye seg, og har levert keramikk til oss i Bergen i mange år.

Christina Friis

Stilig mugge og kopper dreiet i porselen. Sterke og gode kopper, som fint tåler oppvaskmaskin. Finnes og i en mindre størrelse som passer fint i en espressomaskin.

Dag Bratbergsengen

Disse artige karene er håndmodellerte og unike. Dag har en humoristisk tilnærming til skulpturene sine, alle har sin egen historie å fortelle.

Marit Midttun (MIJO)

Marit støper begrene i mange ulike farger. De egner seg like godt til varm kaffe som kald melk. La alle i familien få hver sin favorittfarge 🙂

Elin Brudvik

Søte små beholdere m.skje til feks salt eller annet krydder. Dekorative på bordet eller kjøkkenbenken. Håndlaget i porselen av Elin med verksted på Bryggen i Bergen.

Øyvind Tingleff

Store, tøffe krukker med lokk dreiet i steingodsleire. Øyvind Tingleff fra Hønefoss er en erfaren og velkjent keramiker.

Henrik Rasmussen

Nydelige hånddreide vaser i porselen. Skulpturelle og fine både med og uten blomst.

Øyvind Tingleff

Fjellgård i steingodsleire.

Asbjørn Pettersen

Dreide espressokopper i mange farger. Vi har og et stort utvalg av Asbjørns kaffe- og tekopper.

Rakel Fridlund

Vi føler oss veldig heldige som får selge Rakels vakre og ofte humoristiske skulpturer. Hun er kanskje mest kjent for veggdamene med telys. Det varierer gjennom året hva og om vi har noe fra henne.

Marie Braaathen

Herlige små harer modellert i steingodsleire.

Beate Lund Kristiansen

Begre til å drikke av, eller bruk dem som vase. Alle begrene har ulik dekor, ikke to begre er like.

Dag Bratbergsengen

Han her går det an å forelske seg i. Han er pittelitt molefonken, i påvente av et godt bergensk hjem.

Troels & Aase Kvorning

Ildfast form, nydelig på bordet med eller uten mat.

Vigdis Wicklund

En skikkelig tøffing, med mange forseggjorte detaljer.

KUNSTGLASS

Myke former i et steinhardt materiale, vakre, transparente og opake farger, til pynt eller til nytte. Glasskunsten har lange tradisjoner i Skandinavia, og gjennom tre generasjoner har vi hatt tett kontakt med en rekke små glasshytter i Norge, Danmark og Sverige. Dekorative veggbilder, skåler, boller, kunstglass, lykter og skulpturer. Vi har direkte kontakt med mer enn 20 glassblåsere og glasskunstnere og det er en stor glede å kunne velge ut flotte kvalitetsarbeider til butikken.

Jarle & Camilla Knapstad

Vi har til enhver tid et stort utvalg fra glasshytten til Knapstad i Kristiansand. De er dyktige glassblåsere med god sans for farger og form.

PUST v/Christina Hellevik

Sommerfuglskål, laget med en krevende sandblåsingsteknikk. Christina er fra Ålesund, men har glasshytte med sin mann i Ebeltoft i Danmark.

PUST v/Christina Hellevik

Nydelige små "konglevaser" i ulike fasonger og farger.
Bordet er dekket med asjetter fra Dorthe Hybel, kunstglass fra Knapstad og Østergård Jensen, trebrett fra Smålandsbradan, løper fra Ekelund, og små fat med figurer fra Rikke Langballe.

HJERTHOLM AS | GALLERIET 5.ETG. |  TORGALLMENNINGEN 8 |  5014 BERGEN |  NORWAY | TLF. +47 55317027